Werkwijze

Bij de voorbereiding of afwikkeling van een overlijden kunnen de uitvaartcoaches van SamSam Uitvaartcoaching worden ingeschakeld door families met een smalle beurs. De coaches adviseren bij het maken van de juiste keuzes en helpen om schulden te beperken.

De uitvaartcoach regelt niet de uitvaart, dat blijft de verantwoordelijkheid van de nabestaanden. De uitvaartcoach geeft wel aan hoe de kosten bespaard kunnen worden, wijst op bestaande (overheids)regelingen en kan doorverwijzen voor aanvullende ondersteuning.

Huiskamergesprekken

Praten over uw uitvaartwensen is een privé aangelegenheid. Daarom biedt SamSam de mogelijkheid om bij u thuis te praten over de wensen en mogelijkheden. Neem voor een afspraak voor een huiskamergesprek contact op met SamSam.

Themadag

Jaarlijks organiseert SamSam een themadag. Verwante organisaties en ondernemers zijn daar aanwezig om hun werk toe te lichten. Ook zijn er diverse presentaties en workshops. De datum en invulling van de themadag wordt bekend gemaakt via een nieuwsbericht op onze website, onze facebookpagina en in de lokale media.

Presentaties

De uitvaartcoaches willen graag zoveel mogelijk mensen informeren over hun werkzaamheden en de mogelijkheden die SamSam Uitvaartcoaching biedt. Daarom komen we graag naar uw buurt om een presentatie te houden over ons werk.