Doelstelling

SamSam Uitvaartcoaching ondersteunt nabestaanden met een laag inkomen bij een overlijden. Het doel is om problemen te voorkomen en schulden te beperken. De uitvaartcoaches van SamSam zijn opgeleid en kennen de regels bij een overlijden. Zij weten waar je op moet letten in een gesprek met een uitvaartonderneming. Zij kennen de risico’s, zij weten wat wel en niet mag. Als het nodig is, verwijzen de coaches door naar professionele organisaties voor ondersteuning.

Netwerk

Kerken, hospices en thuiszorgorganisaties kennen SamSam Uitvaartcoaching. De vrijwilligers en medewerkers van deze organisaties verwijzen mensen met een laag inkomen door als zij hulp nodig hebben bij het regelen van een uitvaart. Of als ze hulp nodig hebben bij alle zaken die na een overlijden geregeld moeten worden, zoals een erfenis.

SamSam Uitvaartcoaching werkt samen met andere organisaties op het gebied van welzijn, zorg en armoede. SamSam Uitvaartcoaching heeft ook goede contacten met uitvaartorganisaties en uitvaartondernemers. Zij verwijzen cliënten door wanneer een uitvaart tot schulden kan leiden.

Word ambassadeur!

SamSam Uitvaartcoaching is actief in de omgevingen Rotterdam en Amsterdam. De stichting wil haar diensten graag uitbreiden naar andere gebieden.

Wilt u ambassadeur worden van SamSam? Onze bestuursleden en trainers helpen graag om de organisatie in uw gemeente te starten. Wij trainen de coaches en stellen onze documentatie en ervaring ter beschikking. Bel of mail voor meer informatie.