De Dag van de Autonomie 10-10-2022

11 oktober 2022

Op 10 oktober 2010 was De Dag van de Autonomie en heeft de Curaçaose gemeenschap zich uitgesproken voor onafhankelijkheid. Ieder jaar viert de gemeenschap in Nederland deze dag feestelijk. Zo ook 10 oktober 2022 in het Isalatheater in Capelle aan den IJssel georganiseerd door VAAC & SAAB.

Het programma bestond onder andere uit een informatiemarkt met ook een stand voor vrijwilligersorganisatie SamSam Uitvaartcoaching. Er waren 400 bezoekers. Mensen waren blij met de informatie van SamSam, gegeven door vrijwilligers Carima Werleman en Mariesella La Roche: “Men weet eigenlijk niet dat SamSam bestaat en er blijkt altijd vraag om meer informatie over polissen, de keuze voor cremeren of begraven en hoe om te gaan met de wens van de overledene om terug te keren”.

Met onze 24/7 telefonische bereikbaarheid hopen we iedereen die vragen heeft te ondersteunen. SamSam ondersteunt kosteloos met informatie over het afwikkelen van het overlijden van een dierbare, met als doel het voorkomen van schulden. Bel gerust naar: 06-50401860.